Játékot fejleszteni pár óra alatt

Mégis mennyi idő múlva fogok tudni játékot fejleszteni Pythonban?
A Python egyik erőssége, hogy rengeteg könyvtára van. A programozásban a könyvtár olyan programrészletek gyűjteménye, amit mások már korábban megírtak helyettünk, nekünk csak fel kell használni.
A Python népszerű a játékfejlesztők körében, mert több jó játékfejlesztésre készített könyvtára van, ezek közül az egyik legnépszerűbb a pygame. Ha már ismered a Python alapjait (és tényleg nem kell tapasztalt szakértőnek lenned), a tanulással együtt is néhány óra alatt összedobhatsz egy egyszerűbb játékot, ha pedig több időt szánsz rá, egész komoly dolgokat tudsz alkotni!

Ebben a játékban például egy lovaggal kell érméket gyűjteni, amik véletlenszerűen vagy a pénzünk értékét növelik, vagy csapdák, és levesznek egy életet.
A játékot szándékosan úgy írtam meg, hogy minél egyszerűbb dolgokat használjak fel: a pygame elemein kívül csak a Python legalapvetőbb funkcióit használja.
Ha érdekel a játék, és belelátnál a működésébe, gyere el szeptember 27-én a nyílt napunkra, ahol nemcsak kipróbálhatod, de át is írhatod!
Ha pedig részleteiben is kíváncsi vagy, hogy hogyan lehet egy ilyet összerakni, iratkozz be október 4-én induló tanfolyamunkra ezen a linken! (Bővebb infó a tanfolyamokról itt.)