A Google menedzseli a jelszavaidat

Amikor az ember megpróbál belépni egy olyan oldalra, ahová már régen regisztrált, és folyton a „rossz felhasználónév vagy jelszó” felirattal találja magát szemben minden próbálkozásnál, akkor arra gondol, bárcsak felírta volna valahová. Ha a szenvedő alanyunk rendelkezik Google fiókkal, akkor ez meg is történt – legnagyobb meglepetésére és örömére.
Ha rendelkezünk Google fiókkal, és hűek vagyunk a keresőóriás böngészőjéhez – vagyis Chrome-ot használunk – akkor könnyedén megnézhetjük, hogy melyik oldalon milyen felhasználónévvel és milyen jelszóval vagyunk jelen. Ha engedtük a böngészőnek, hogy mentse a jelszavunkat, amikor beírtuk azt, akkor a google.passwords oldalon egy hosszú lista formájában megtekinthetjük azt később bármikor, bármilyen böngészőből. Továbbá, ha Android-os készülékkel is rendelkezünk, amin be van kapcsolva a Google Smart Lock, akkor a telefonunkon használt felhasználónevek és jelszavak is helyet kapnak a listában.
A funkció nem csak az órákig tartó töprengéstől menti meg az embert, hogy vajon mi lehetett a felhasználóneve, hanem szinkronizációra is használható. Például ha újra kellett telepíteni a számítógépet, vagy épp egy másik gépet használunk. A listából persze el is távolíthatjuk a nem kívánt párosokat, de a biztonság miatt nem kell aggódnunk, mivel a Chrome alapértelmezetten titkosítja a szinkronizált jelszavakat.
Jelentkezz a BeCube programozóiskola kezdő programozó tanfolyamainak egyikére még ma!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük